Da`n före doppare da`n

Imorgon åker lilla anna till store spaninen, kommer det bli skönt?
Ja
Kommer det vara varmt?
Ja
Kommer jag slappa?
Oh jaaaa
Så min kommande vecka spenderas på en strand
långt bort från skola och plugg, med ett glas juice i handen
och bara ben.
Det droppar dreggel ur munnen när jag tänker på det.

Först ska jag Kalle komma och jag och lisa ska ut på en lång
tur! jag är nervös men det ska bli superkul!

Tack alla monster för i tisdags, det var myyys!


Ett läskigt halloween recept från Coop´s hemsida!

Apelsinspöke med glass

 

4 portioner

 
 

Ingredienser

finns som ekologisk vara 4 apelsiner, stora, gärna med tjockt skal
  glass






Lite söta bilder från Lill-Halloween!
     

Tillagning

Skär av toppen på en apelsin, spara den. Gröp ur innehållet i apelsinen. Skär ut spöklika ögon och mun precis som en halloweenpumpa. Frys apelsinerna en stund så att skalet stelnar något. Fyll sedan apelsinerna med glass och ställ i frysen över natten.














lillhalloween

imorgon är det mys och lill halloween som gäller, tiptop!
Idag har jag målat och fejat i stallet och det blev jättefint,
mycket kul.

Lyssnade på min gamla favorit Lasse Lindh, pretty good yeah.
Hade en väldigt trevlig gårdag med rulltårtebakning och även Puttes
egna kokosbollar. Vi behöver inte gå in på hur han förklarade vad dessa hette på
engelska för hannas vän Rachel. Hrm.

Imorgon är det dags för mig att få vara så slampigt klädd jag vill
utan att någon kan klaga, jojemen jag ska vara slampig.
Vampyroffer tänkte jag och jag tror det blir nice!

Dessa små söta spöken hittadejag i en Amelia för längesen men snodde
bilden

Fulsöta spookiesar     
3 st äggvitor
2 dl strösocker

Vispa ihop detta över ett vattenbad, ni vet när man har en kastrull 
med kokande vatten och en rostfri bunke i med smeten i? Kletet ska iallafall
bli varmt, typ 60 grader.
Sen spritsar man upp spökmassan på en plåt med bakplåtspapper lite snyggt så
det bildas små spöken utan ögon(än).
Sen ska spökena in i ugnen för att bli solbrända och läskiga, 130 grader i ca 30 minuter
och passa så det inte blir svarta spöken..
Sen använder man sig av chokladsås eller smält choklad som ögon på spökena.
De måste ju kunna se, daah okej jag är trött ja.

Titta söting bild!

 


varför ska det regna dygnet runt?

Idag är det ju bara regn regn regn, the raindrops keep falling on my head,lala inte
jättekul. Skulle ut och rida med lollo men eftersom jag var tvungen att cylka i regnet
så blev det inget idag.
Så jag sitter inomhus med morgonrock och kurar, väntar på
att Sabina ska komma som hon gör klockan tre. Sen hoppas jag det
kommer några baksugna människor för att smaka på drömrulle!
Välkomna

Gjorde den dära kiwisorbeten eller sorben eller hur man stavar det
igår och den var faktiskr jättegod! Lagom syrlig och perfekt mot
kvällsuget!

Något av det godaste jag vet som jag gärna delar med mig av är detta:

Ta
rte tatin med banan
50 g smör
1 1 dl socker
1 1 tsk kanel
4 bananer
1 1 pkt smördeg
1 1 uppvispat ägg till pensling

Så här ska du göra allt: (pappa vet hur man gör men jag är hos mamma så det blir att kopiera detta)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en stekpanna av gjutjärn (med eldfast handtag), rör i socker, kryddor och stänk i rom. Stäng av plattan.

3. Skala och dela bananerna på längden och lägg dem i pannan med snittytan nedåt. Skarva med mindre bitar banan där det behövs för att fylla upp botten på pannan.

4. Kavla ut smördegen och skär ut ett lock i samma storlek som stekpannan med hjälp av en tallrik.

5. Lägg smördegslocket över bananerna och tryck försiktig ned det längs kanterna.

6. Pensla locket med ägg och upprepa med ett till lager smördeg.

7. Ställ in pannan i ugnen och baka i 35 minuter till en gyllene yta.

8. Tag ut och låt svalna något och stjälp sedan upp genom att lägga serveringsfatet över pannan och vända upp-och-ner.

9. Denna efterrätt serveras med fördel varm med vaniljglass.

Riktigt sjukt gott med glass, YUM!

Fettma helg

Får nästan men bara nästan lite dåligt samvete mot min arma kropp
denna helg. Den har fått utstå många beprövningar i matväg. Ajaj.
MEn så kan det vara en helg som denna, då lovet precis hittat hit.
Dock är det jobb som gäller både fredag och lördag men sen är
jag ledig två veckor!

Tog mig en powerwalk i morse efter frukost och nu laddar jag för jobb
om en timme. Eller laddar och laddar, förebereder mig mentalt!


Egen tzatziki woow
Yoghurt naturell 5 dl
Gurka 1 stor
Salt 1 tsk
Citronsaft 1 skvätt
Olivolja 2 tsk
Vitlöksklyftor 2 st (rivna eller mosade)

Tillagning tagen från tasteline.se

Vill du göra en riktigt god tzatsiki kan det vara mödan värt att lägga ned lite extra tid. Låt yoghurt och gurka vätska av sig väl och pressa ur vätskan ordentligt. Använd naturell yoghurt, eller ännu hellre en god grekisk eller turkisk yoghurt som är fastare i konsistensen och inte behöver rinna av så länge. Har du ont om tid går det att hasta ihop ingredienserna och servera direkt. Men slutresultatet blir inte lika bra och lämpar sig inte särskilt väl att spara i kylskåp. Är gurkan inte väl avrunnen blir den gärna gummiaktig och tzatzikin blir rinnig.

1.
Häll yoghurten i ett kaffefilter, eller i en sil klädd med kökshandduk. Låt stå minst 1 timme, gärna längre, så att vasslen rinner av.
2.
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet.
3.
Lägg gurkstrimlor och salt i en skål. Låt stå och dra ca 1 timme.
4.
Häll över gurkan i en sil. Pressa ur all vätska.
5.
Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Tillsätt gurkmoset. Smaka av med salt och några droppar citron. Låt gärna tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.
6.
Servera tzatzikin som förrätt med ett gott bröd och oliver. Eller som dipsås eller dressing.



Från kreta, åhhh tzatziikiiiii <3


Holy hour

Håltimme översatte jag precis hur jag ville idag, och dessa timmar
är ganska "heliga". Har 3 timmar ledigt mitt på dagen då jag kan
läsa och plugga på det jag behöver och även ta det lilla lugna och
varva ner lite.

Imorgon är det endast veckan kvar till Gran Canaria och lilla
Anna längtar längtar längtar efter sol!!
Den nästan genomskinliga huden behöver solens strålar
för att bli iallafall beige.. eller grå eller iallafall inte genomskinlig!

Innan Gran Canaria ska jag få hem gulle Kalle som är
ett fullblod på 163 cm, städa och måla stallet, åka till Ullared för att införskaffa
täcken till Kalle och Goffy, Ha en bakdag med bakglada folk, passa huset med syster och
njuuuta av lov!!!!!!

Nyttigt chokladmousse!

2 msk kakao

  • 2 finfina äggvitor
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ msk fruktsocker( eller 2 msk vanligt strösocker)

Gör så här:

Vispa äggvitor och socker med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken).Blanda försiktigt ner kakao och rör till en jämn och fin smet.Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme.Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!

Låter väl ganska så bra? Nyttigt och gott, tipptopp. Kändes som att det rimmade men det gjorde det inte nej!


Här har ni levande chokladmousse, jag vill vara brun igen !!!!!!!!!!!!!!


vintertorris

världens suraste och grinigaste Anna var det på beställning idag.
Jatack, migrän huvudvärk infann sig lite tryckande i pannan och med matte som lektion
blev inget direkt bättre. Men vad gör man inte för att klara skolan..?

Efter ridtur och träning så blev huvudet iallafall bättre och jag kunde äntligen se klart
och prata normalt igen utan att fräsa och spotta. Kändes bra faktiskt.

Idag tänkte jag inte lägga upp ett recept för jag är trött men
det fårbli två en annan dag. På söndag är det bakdag så kanske blir bilder då vem
vet!

Värm hallon och häll över vanilj yoghurt är mitt tips.
Och ät frukt, det tycker läkarn om. Farbror Doktorn gillar
även att man dricker så det är nog bra att göra så man inte blir en
VINTERTORRIS. Aldrig bra!

När fingrarna blir kalla och munnen torr

Det har nog alla varit med om, när händerna blir som isbitar
och munnen torr som öken. Så kände jag idag när jag skulle redovisa
i engelskan. Mina ben ville inte vara raka och gå framåt och magen
lekte någon jobbig lek där nere. Men jag klarade det.
Alltiid när jag tror att jag inte ska klara något så gör jag det.
Jag är bättre än jag tror! Haha
Jag är stolt över mig själv!

Ska dricka smothie nu så tjing!


Måndags smoothie:
Bravos apelsin, morot och andra frukter juice (ta vanlig annars)
frysta blåbär och hallon
Lite mjölk
Valios skogsbärs yoghurt (åh yummi, går bra med vanilkjyoghurt med!)
en banan
ett ägg om man vill ha lite protein eller vad det är i ägg..
lite honung

En supergod och nyttig liten läskande smothiebabe !
Titta bara så smaskigt det ser ut


Vem fan pluggar en lördag?

Jag gör (sträcker upp en hand)
Oh yes, sitter med min lilla söta dator och skriver om Malta.
Har gjort en powerpoint presentation och skrivit klart så jag är
nöjd. Måste bara lära mig det jag ska säga också, fan.

Har ätit supergod mat som papsi lagat. Potatis klyftor i ugn
och lax med jättegod panering.
Han gjorde en förrätt jag tänker dela med mig av!

Vitlökstortillas
Ingredienser:
röd lök
tacostortillas (majs, vete)
vitlöksklyftor
ruccula sallad

Pressa vitlök och blanda med olja, pensla på
bröden. lägg på finstrimlad ruccula och rödlök.
Lägg bröden i stekpanna och stekte så att bröden blir lite bruna.
Skär upp halva så att det blir små trekanter.
Urgott!

Bilder från stocken med älskling, MYS!

        


Nu är det dags för Fredagsmyys!

Fredag är likamed tacos, iallafall denna fredagen.. Och alla fredagar
när jag var liten (tillochmed Kajsa kom ihåg detta) Illa! Haha
Åker med Oskar upp till Stocken
med ett stopp på Ica för att köpa Tacosgrejer, dip och
chips!
Onyttiga fredagar är att rekomendera!

Hittade supersött recept på ett fettsnålt alternativ till glass!
Den är även laktosfri, glutenfri och vegetarisk

Kiwisorbet
Till 2-4 personer

Ingredienser:
4 st kiwiiiisar+ till garnering för den som vill!
4 msk fruktsocker (eller vanligt socker)
2 st äggvitor

Do like this:
Skala och mosa kiwin med en gaffel eller använd mixerstav eller matberedare. Vispa äggvitor och fruktsocker till ett fast skum. Vänd ner den mosade kiwin och rör om. Häll i en burk och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Låt sedan kiwismeten tina litegranna innan du lägger upp det snyggt i glas eller bägare. Skär några kiwiskivor och lägg som dekoration !

Låter det inte gott?!

recept från recept.se


Tillskott

Tror att jag skulle behöv någon form av tillskott, är
som ett vandrande lik! Sjukt trött. Inte sur, bara trött
haha illa..
Känner mig som en skrumpnad gamling med krämpor
haha
Imorgon bär det av mot Stocken, ska bli supermys!
Kanske blir på lovet med förhoppningsvis och då
med sötnötterna i min närhet tihi.
Men imorgon blir det älskling och jag!

Taget från en hemsida med recept!

Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb

Portioner 30 bullar

Blåbärsbullar!

Bulldeg:
  • 25 g jäst för söta degar
  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 75 g smör
  • 100 g kokosmassa
    • eller mandelmassa
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 4 dl blåbär
  • 1-2 msk potatismjöl
garnering: pärlsocker eller kokosflingor!
Hur gör du då?

Smula ner jästen i en bunke. Gör degvätskan: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan. Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig.

Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter. Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fyllning: Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).

När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de frysta blåbären och fördela potatismjölet jämnt över blåbären. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar.Tryck i resten av blåbären. Strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter. Låt bullarna svalna under bakhanddukar. Om man vill kan man sikta över florsocker vid servering.

Kanske skulle bulle ge mig energi? Får bli till helgen!

 


OH, DEAR!

Eh, idag har vart en jobbig dag. Somnade lite lätt på matten och sen
var det plugg när man kom hem halv 5. Sen två träningspass, Pilates och Abs.
Nu sitter jag här igen med Svenskan till imorgon, ska gestalta John Ernst Steinbeck
på ett litterärt café. Låter ju bara jobbigt, eller hur?

Jaja, livet går vidare utan mina klagomål så till något roligare:
Goda recept! Blir en egen ideé idag som kan ätas till
mellanmål eller matsäck eller när som helst..

Snart, när jag har tid, kommer mer seriösa recept igen.
Nu är det mest snabbmat!

Annas chicken sandwich:
1 eller flera "Subs" bröd från pågen( hur många man vill ha)
Ruccula sallad
Baby spenat
Kyckling fileér
gurka
feta ost
majs
olivolja

Smöra mackan(orna) och stek kycklingen i en panna. Skär den i små bitar och blanda
ihop en sallad av kycklingen, salladen, gurkan i bitar, majs, fetan och olivolja över detta.
Sen lägger du bara på det på mackan och ställer in i kylen.
Med folie runt är det perfekt som matsäck eller fika att ta med
och bra är att det är nyttigt!

Youre welcome.


Helt rätt, tjockis. Så ska det se ut! Inte massa plugg.

Stina fattar läget!


Heja Rosa Rattar!

Ahlgrens bilar har uppfunnit en kul ideé! Rosa rattar, små runda rosa rattar
att frossa i under kalla mysiga vinterkvällar. Och det allra allra viktigaste:
Du stöder Rosa Bandet genom att köpa dem. Kan det bli bättre?
Jag väntar även på typ Vita kaniner eller Rosa möss som stödjer
Djurens rätt. Hade vart nice!

Nu känns det som att vintern är här, i morse funderade jag
på att ta fram tjockisjackan men väntar en dag till för att dra
ut på det! Tjockisskor är iallafall påtagna och mina fossingar jublar för
dessa ubersköna och varma skor!


Idag blir det mer tips än recept!

Kanelrån
2 frasiga smörgåsrån
½ banan
kanel
socker

Bre smör på rånet, skär upp banan och lägg i skivor på smöret.
Sockra och strö över kanel över bananen och lägg över ett till rån
åvanpå alltihop.
Är smaskens som mellanmål och stoppar sötsuget lite.


Ha en bra dag!




Afrodans

Söndag är likamed Afrodans och för första gången på länge så kan jag
gå på den. Är så fruktansvärt kul när man får shejka loss!
Har vart ute och ridit och sen vart ute i ösregnet på promenad..
Har även kollat på häst, vi får väl se hur det går där!

Pappa berättade ett väldigt lågt skämt som är ganska så väldigt roligt:
Vad säger Jacob fritzells fru innan dem går och lägger sig?
Svar: Har du slä(c)kt i källaren?
Moha jag gillar det, dem som fattar gör nog också det.. Förhoppningsvis.


Det här är något av det godaste jag vet,
så jag säger bara GÖR DEN!

Chokladrulltårta med mumsfyllning
ägg 3st    
socker 1½ dl
potatismjöl3/4  dl     
kakao 2 msk
bakpulver 1 tsk

Mumsfyllning
smör eller margarin 100 g
siktat florsocker 1½ dl
äggula 2 st
vanillinsocker 2 tsk

Ugn på 250 grader, gräddning i ca 5 minuter
Ha en långpanna med bakplåtspapper redo!
Vispa ägg+socker poröst
Blanda Pmjölet, kakaon och bakpulvret och använd en sil för att
strö ner det i äggsmeten( då blir det inga klumpar)
Rör om och höll ut på bakplåtspappret som en stor fyrkant.
Sätt in i ugnen
Sockra kakans överdel och låt den svalna litegranna.
Rör ihop smöret med florsocker och tillsätt äggla och vanillinsocker.
Nu ska fyllningen röras porös! Bred krämen över fyrkantiga kakan och rulla ihop den snyggt
Sen är mitt tips att sätta in den i Frysen en stund, annars kylen!


Sen äter du! 

Någon gillar att äta...hrm
  
                                                                                                                                 


Lördag

Vaknade väldigt väldigt trött idag. Ögonen hade klibbat ihop sig och det var jobbigt att gå upp.
Men upp kom jag tillslut för älskling skulle jobba, även jag jobbade men klockan 13.00.
Nu sitter jag och tittar på min knaskatt som vrider utochin på sig själv när hon rullar runt.

Måste säga tack till Kajsa för igår! även marina och isabelle! Jättemysigt med såna kvällar!
Dessutom måste jag berätta hur det gick när jag och kajsa skulle baka lite mumsiga
chokladmuffins. Det började bra och vi gjorde efter ett sockerkaksrecept. Vi blandade i
lite egen kakao för att göra det till chokladsmet. Sen läste vi på SOCKERKAKS receptet
och där stod det 40 mins i ugn, inget vi reflekterade nämnvärt över.
Sen gick vi upp och satte oss vid datorn. Så ringer timern efter 40 minuter och vi
kommer ner till ett dimmigt rökfyllt kök. Muffinsen var kolsvarta och genomgrillade.
Tydligen stod det 10 mins om vi hade kollat på MUFFINS receptet. Lyckat! Men mysigt :)



Här kommer receptet iallafall så någon kanske kan lyckas!





Chokladmuffins á la Anna unt Kajsa
Först vanlig sockerkakssmet:

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • Smält smör, blanda med socker och gör det poröst! Jag tror aldrig någon förstår vad poröst
    är men gör det blandat bara! Blanda i äggen medans du vispar som en tok. Häll också i vattnet i smeten.
    Sen tar du en snygg bunke(alltid roligare då)och rör ihop mjöl och bakpulver och vispar ner i resten av smeten.
    Tillsätt vaniljsockret och rör om!
    Sen kommer den delen av receptet som vi hittade på själva:

    • Cirka tre tsk kakao, men smaka av för ibland kan det hända att man vill ha mer!


    Sätt in i ugnen på 10(!) minuter, absolut inte 40. ugnen ska stå på 250 grader.
    OCH BRÄNN FÖR GUDS SKULL INTE DEM!

        17 månader idag <3

     


    Soon to be Friday

    Åh vad härligt det är varje gång torsdagen är slut och man inser
    att set bara är en fredag kvar! Och man kan släppa allt plugg
    och tänka på andra saker än skola.
    Då kan man sätta sig framför Tv:n och titta på Tv,
    eller läsa en bra bok.
    Bästa boken just nu : Bara vanligt vatten



    Pappas goda röra
    1 gul lök (strimlad)
    2 vitlöksklyftor
    1 röd paprika
    8 champinjoner
    200 g räkor
    kryddor efter tycke och smak

    Lägg in strimlad rökt paprika i ugnen  på 250 grader i 10 mins(detta gör paprikan söt)
    Fräs lök, vitlök i lite smör i en stekpanna. Lägg i hackade färska champinjoner och
    krydda med curry, salt och gurkmeja. Plattan ska vara på sjuans värme, med för
    hög värme så bränner du curryn. Tillsätt sockerärtor och den röda paprikan från ugnen.
    Häll på ca 3 dl grädde beroende på hur mycket du gjort innan. Besäm lite själv och låt
    allt koka samman på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och sätt stekpannan på bordet.
    Strö över härliga skalade antingen färska eller konserverade räkor

    Servera! Väldigt gott kan jag lova!

    tack pappa för receptet !

    Ett tips i höstmörkret, Ät frukt!


    Give me a break!

    är trött på plugg och sånt, det tär på en. Höst och vinter
    är faktiskt ansträngande även utan massa i skolan. Men
    nu när det finns saker att göra så måste jag ju göra dem.

    Tur att jag har massa mysiga saker att se framemot!
    Först på fredag lite myspys hos kajsa, sen mys med älskling och familj
    och så Gran Canaria v 45! Superkul!

    Nu sk ajag läsa svenskan. Yippie!


    Puttes chokladmousse!
    Köp 2 påsar Ekströms chokladmousse pulver
    Använd 2 påsar
    Tillsätt 2 dl mjölk
    Blanda!
    Ställ in i kyl/frys en stund
    Sen ska du ha en supergod mousse enligt putte,
    måste testa någon dag. Låter mums!
    Funkar till 4 pers eller 1 putte !


    Tjing !

    Matteprovet skrattade åt mig

    Det är sant, matteprovet skrattade mig
    rakt i fejset!
    Idag var den dagen då skolan gick emot mig.
    Jag är knäckt. Matten gick Åt pipan. Fast det allra
    värsta är att jag inte direkt känner någon sorg.
    Bara hjälplöshet, kan inte samhället göra något åt de
    stackarna som inte fattar något av matten? Hallå? We kind of need help

    Nä, ironi är bra. sen fick jag en finemang dag iallafall
    fick tid hos läakrn för min huvudvärk och så fick jag köpt
    två nya par skor, plus ett skärp och en supergöllig mössa.

    dessutom har pappsen min lagat megagod mat!

    Världens godaste fetasallad:
    Ruccula sallad, bebis spenat, valfri sallad
    majs
    tomat
    gurka
    fetaost
    lite rödlök
    lite olivolja och vinäger strilat över

    såhär ser det ut om man lyckas. YUMMIE

    SlappSöndag!

    Åkte vääldigt tidigt från älsklings säng i morse för
    han skulle jobba. Gick hem, la mig och snosade
    och vaknade kvart över tio.
    Sen tog jag en promenad till stallet och red och
    bar massa Hö balar. Yippikaieii

    Sen kom jag på att idag är en Tacosdag.
    Så det blir alltså lite sånt ikväll att möla i
    sig. Och så vet jag något som man verkligen
    verkligen verkligen ska ha till tacosen.
    Nämligen guacemole som jag tror stavas
    precis sådär men man vet aldrig med svenska språket.
    Helt plötsligt har man fel .

    Iallafall, enklaste sättet kan jag berätta.
    Enkelt är bra men man måste hitta en MJUK avocado
    annars kan allting bli väldigt frustrerande.
    Fråga mig, jag hittade två stenhårda rackare och
    de fick jag brottas och svettas med ett tag.
    För att tillslut få en ÄCKLIG guacemole.
    Typiskt mig!

    Idag ska jag lyckas!
    Köp en påse med Santa Marias kryddblandning (guacamole)
    Köp två dl gräddfil
    Köp två MJUKA avocadosar
    And then you shaaake it! (alt, mosar vilket är smartare)


    Bild från underbara 18 års festen i fredags, tack alla superduperbarn <3


    Torsdag snart fredag!

    Åh vilken härlig dag! Har sett på film och myst och ridit och gått och taat det luugnt!
    Lite engelska också men vafan..

    Party imorgon och det har jag sett framemot läänge så det ska bli så himla kul!


    Här är något man kan baka åt sig själv när
    man är sugen eller åt någon annan.
    Jag försökte men någon var bakfull och ville inte ha...

    Nyttiga grahamsbullar som magen tycker om:

    50 gram jäst
    5 dl mjölk
    50 gram margarin
    3 msk socker
    1.5 tsk salt
    8 dl grahamsmjöl
    5 dl vetemjöl

    1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
    2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
    3. Knåda degen och baka ut 20 runda bullar. Låt jäsa på bakplåtspapperklädd plåt 30 minuter.
    4. SDätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.



    Så nu hoppas jag folk sätter igång med bulldegar att knåda!

    See you later aligator

    RSS 2.0