Allt närmar sig så fort

Det här året har jag växt, jag kan säga det
enkelt. Att jag har klivit ett litet steg närmare mot vuxen.
Jag har haft ett år med sorg men med ännu mera glädje.
Jag har känt saknad och jag har hatat fast man inte får.
Jag har uppskattat allt det lilla fina i vardagen
och jag har lärt mig att inte alltid lita på mina instinkter.
Människor har visat sig vara andra än jag först trott
och de som jag trodde jag behövde fanns inte där mer
och jag lärde mig att hitta nya vägar.
Jag har lärt mig att människor jag aldrig trott jag skulle älska
blev dem jag avhöll mest.
Och jag har lärt mig att det finns folk som ger upp,
och folk som alltid ställer upp.
det finns folk jag önskar det hade blivit annorlunda med
men också saker jag är nöjd att det har blivit såhär.
Men mest av allt detta år så har jag älskat, av hela hjärtat.



Ett recept på en god frukost:
Vanilj yoghurt
Varma hallon
Valfritt bröd
Köttbullar
Apelsinjuice


Gör dig själv en riktigt superfrukost med bara det saker du gillar!


Leopard Anna

Hejsan hoppsan
idag är jag trött-jobbig, det gillar ingen! Därför är jag med mig själv på
mitt rum. tss.
Lisa tog kort på min slaskigt söta klänning, Me like it oh yeah.
Har för många klänningar att välja på till nyår, har
någon nånsin haft det problemet? tror det är vanligare tvärtom.
men tänk om den blåa blir ledsen om jag tar den svarta eller om leoparden
börjar gråta för att han blir vald efter nån annan?
Dagens problem är gigantiska..

Har haft en supermysig helg, tack för i fredags.
Jag diggar myskvällar! Jag harv också sett New moon med
Kajsan, Daniel, Oskar och Bella, den var bra!
Och så har jag käkat runt ett och ett halv ton godis



Dessa bakades i fredags tsm med ananaspaj men dessa
är betydligt lättare!

Riscrispieschoklad a la jul
1 Blockchoklad
100 rice crispies   (skämt åsido, ta några bara)


Brukar heta rischoklad men orka ris, vi kör på
de där små roliga poppande flingorna.
Smält blockchoklad i ett vattenbad(över en kastrull med hett vatten)
Blanda den heta chokoladen med de söta crispisarna och
sen klickar du ut små ojämna(valfritt, men jag kunde bara göra ojämna)
klickar på bakplåtspapper. Jättesöta och enkla julgodisar jajemen!

 MYSBILD PÅ NÅGRA MYSPOJKAR
GRR TIGERWOMANPOJKVÄNTRÖJA ÄR MUMS

Man förstår varför ingen orkar mig idag

Snart..

är det dags för FREDAGSMYYYYYYS. (inspirerad av OLW:s reklam jajjemen)

Lilla Anna är hemma från skolan idag, magen är inte helt bra annars
känns det bättre än igår!
SKa gå ner på NK B provet sen bara. Får väl se hur det går där..

Måste försöka skriva på Engelskan snart, skriver om jämnställdhet
mellan kvinnskor och männskor. Om hur man redan som barn
får en kod för hur man ska vara om man är kille resp tjej.
Titta bara i BR eller Toys r us leksakskataloger så ser man
att tjejer ska ha rosa och killar ska ha blått.
Tjejer ska stå och laga ful låtsasmat i plast i ett fult leksakskök
medans killar får leka med häftiga tuffa vapen och snygga
sportiga bilar.
Eh, orättvist? Dessutom kanske killar har lust att leka med dockor
ibland, eller spela söta prinsesspel?

Har fortfarande inte kommit på vad som ska bakas ikväll,
är sugen på cheesecake men det tar sån tid.

Här är iallafall ett recept på en smarrig cheesecake:

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st digestivekex
  • ev. 1 st citron
    • eller ca 0,5 tsk citronarom och ca 3 msk saft av pressad citron

Gör så här:

Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten. Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken. Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp. Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen). Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna. Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå. Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

 

Taget av recepten.se

 


Svininfluensan influerar Sverige

Jag är sjuk, känner mig sådär läskigt illamående som man inte vill göra.
Har haft skriftligt Nationellt prov i Engelska idag, gick nog helt okej bra.
Förhopnningsvis iallafall!
Sen köpte jag kläder idag igen, inte bra Anna. Blev två jättesöta klänningar(Ovanligt)
,en kavaj väst, en meeegamjuk tunika och ett par leggings. Ulricehamn rules säger jag.
Sjukt snygga kläder som ingen annan har.

Nu pluggar jag Naturkunskap B och öter klementin. Är fruktansvärt
pissnödig men orkar inte resa mig upp. Får bli i mitt nästa liv.

Imorgon har jag utsett till Mysfredag så det ser jag framemot, blir
lite bakning och sådär. Blir trevligt att träffa alla igen!

Kanske blir det något sånt här:

Snöbollar

200 g vit chokolad
2,5 dl kokosflingor
1,5 msk pressad citron

Garnering:
kokosflingor eller florsocker eller strössel

Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn. Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha. Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den. Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker. Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.




Ljuva utland

En vanlig söndag

Hur blir det söndag så himlans fort jämt? Jag hänger inte med,
helgerna går som på turbo..
Jag har iallafall jobbat fredag och lördag så nu finns det lite extra
pengar att ta av till Ulricehamn på Torsdag. Toppenkläder finns där!

Sen har jag ridit och så igår kom darling hit och vi åkte ner till
den finfina nya tempo affären! Där blev det lite ananas och godis.

NU sitter jag här i morgonrock och tittar ut på en grå och
riktigt blöt dag. Oskar sover fortfarande och jag vet inte
riktigt vad jag gör, njuter av ledighet kanske?

Lisa bakade iallafall supergoda skorpor igår som är värt att pröva!
Jag tänkte baka i julklapp i små söta glasburkar. 
INGREDIENSER

 75 g smör
 1 st ägg
 1 dl socker
 1 tsk vaniljsocker
 60 g hyvlad mandel
 0.5 krm salt
 6.5 dl vetemjöl
 0.5 tsk bakpulver
0.75 tsk malen kardemumma

Ugnen ska vara på 175 grader och en plåt ska antingen smöras eller läggas
bakplåtspapper på. Smöret och sockret rör du fluffigt i en söt bunke, och sen kläcker du
ett litet ägg ner i röran. Blanda mjöl och bakpulver för att slippa klumpar.
Tillsätt mandel, salt, kardemumma och mjöl till blandningen i smörsmeten.
KNåda ihop allt till en fin deg och gör antingen en lång längd eller små runda bollar.
Sen gräddar du i ugnen i ca 35 minuter och snabbt snabbt när du tar ut längden ska den skäras
i sär eller i små bitar. Skorpan ska ha gyllenbrun färg.

De blir riktigt goda! Smakar som såna man kan köpa i affär, yummi!


Åh kläder

Igår var det dags för klädprovning i Ulricehamn, supersnygga kläder fanns det
denna gång. Massa festklänningar och självklart blev det svårt att välja..
Blev en till nyår iallafall men åker nog dit igen snart haha. Sen blev det lite mera
snyggt. En klänning till, en tunn blus och en stickad lång kofta.
Mums
Mums
Muuums

Idag är det Kunskap och framtidsmässan som gäller, blir förhoppningsvis hämtad
av fredrik vid halv tio. Sen är det hem och rida och så promenad med Hanna!
Ikväll blir det lugnt fredagsmys hos pappa
Och imorgon rida jobb och så kommer bästa kajsa och daniel på myskväll
Och söndag kommer sötnöt felicia och rider med mig, mys!

En lugn men stabiil helg!



Idag blir receptet ett tips!

När jag var i spaninen åt vi Tapas som är smårätter.
Det började som en liten skinkbit eller ostbit att lägga på en bricka åvanför
ölglaset för att inte flugor skulle komma ner i glaset men utvecklades
till små förträffliga rätter.
Mitt tips är att göra dessa två rätter:
  • Stora räkstjärtar stekta i vitlök
  • Små kycklingbitar inlindade i bacon och en tandpetare igenom för att hålla på plats



Mitten av veckan

jösses vad veckorna går fort!
Jag har av någon outgrundlig anledning börjat längta till
ju redan. Sen när jag tänkte efter så är det inte alls långt
kvar! Dags att börja julpyssla och baka snart, har
små ideé till julklappar redan..

Gick runt i göeborg idag medans mor min satt i möte,
införskaffade mig ett par supermjuka vita strumpbyxor och
en spetströja. Plus en julkapp och en sån där söt present ask!

ett kopierat recept idag, ville egentligen ha från rutiga kokboken
där dem är godast men dessa går bra. Supergott!


KOLAKAKOR!

ca 40 st

Ugnstemperatur 175º

tillagningstid ca 30 minuter

Ingredienser

  100 g margarin eller smör
finns som ekologisk vara 1 dl socker
  1 msk vaniljsocker
finns som ekologisk vara 1 msk ljus sirap
finns som ekologisk vara 2½ dl vetemjöl
  1 tsk bakpulver

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Rör fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulvret, och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare.

Dela degen i 3 delar och rulla ut den till längder lika långa som plåten, ca 40 cm. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite.

Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Skär längderna i sneda, ca 3 cm breda bitar, medan de ännu är varma.


             

Efter en stenskön vecka

Hemma från Bahia Feliz Gran Canaria Kanarieöarna och känner mig hyfsat grå igen.
Där nere kändes man så snyggt gylenbrun men när
fötterna sattes ner på svensk jord blev den fina färgen
en grådaskig grå nyans. Inget vidare!
Men veckan har varit helt underbar! Verkligen toppen!
Vi har solat, badat, ätit gott, vilat ut oss och även
gjort många sport aktiviteter på hotellet! Förvånande nog!

Sötsöta Kalle har kommit och jag har hunnit rida tre gånger nu!
Jättemysigt!

Inget recept idag, orkar inte.. !

 




Skönt vare här ja!


RSS 2.0