Tillskott

Tror att jag skulle behöv någon form av tillskott, är
som ett vandrande lik! Sjukt trött. Inte sur, bara trött
haha illa..
Känner mig som en skrumpnad gamling med krämpor
haha
Imorgon bär det av mot Stocken, ska bli supermys!
Kanske blir på lovet med förhoppningsvis och då
med sötnötterna i min närhet tihi.
Men imorgon blir det älskling och jag!

Taget från en hemsida med recept!

Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb

Portioner 30 bullar

Blåbärsbullar!

Bulldeg:
  • 25 g jäst för söta degar
  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 75 g smör
  • 100 g kokosmassa
    • eller mandelmassa
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 4 dl blåbär
  • 1-2 msk potatismjöl
garnering: pärlsocker eller kokosflingor!
Hur gör du då?

Smula ner jästen i en bunke. Gör degvätskan: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan. Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig.

Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter. Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fyllning: Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).

När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de frysta blåbären och fördela potatismjölet jämnt över blåbären. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar.Tryck i resten av blåbären. Strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter. Låt bullarna svalna under bakhanddukar. Om man vill kan man sikta över florsocker vid servering.

Kanske skulle bulle ge mig energi? Får bli till helgen!

 


Kommentarer
Postat av: Mr D

MM va gott kan knappt berga mig att baka i helgen!

2009-10-15 @ 22:10:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0