Nattmat? Nej för svårt!

Minicheesecake på pepparkaksbotten (halv åtta hos mig)


Ingredienser

0.5 pkt philadelphia ost, 100 g

2 st äggvitor

1 dl socker

1 st lime eller citron

1 dl mellangrädde

6 st kardemummapepparkakor

0.5 pkt frysta hallon (125 g) eller bär efter smak och årstid

Lite socker

4 st mazarinformar

 

Gör så här

1. Vispa grädden.

2. Blanda i philadelphiaosten tills allt är en fluffig dröm.

3. I en separat skål vispar du äggvitan hård med sockret.

4. Pressa i en halv lime eller citron, för extra smak riv i lite av skalet.

5. I en mortel eller liknande mosar du pepparkakorna.

6. Lägg i botten av mazarin formarna.

7. Vänd i äggvitan i grädd- och ostsmeten.

8. Rör om tills allt är en slät röra som smakar som cheesecake.

9. Klicka i formarna och ställ i frysen i runt två timmar.

10. Innan servering

Värm hallon eller bären du valt i en kastrull tillsammans med lite socker.

11. Pressa i den andra halvan av limen eller citronen.

12. Ta ut minicheesecaken och lossa dem försiktigt ur formarna.

13. Servera med den varma bärsåsen.

GOTT?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0