Björnbärskompott och äggost

För att göra denna asgoda efterrätt(den är delicious!) så gör du såhär!

För 6 pers
1 paket frysta björnbär(250 g)
1/2 dl farinsocker
färskpressad juice av 1 lime
1 msk majsstärkelse(Maizena)
3-4 msk hackade pistaschnötter

Äggosten:
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vailjsocker
250 g mascarponeost
rivet skal av 1 lime

Gör såhär!
1Koka björnbär (spara några till garnering!) med sockret i ca 3 minuter. Tillsätt limejuicen och ev mer socker då bäresns sötma kan variera.
2 Red med majsstärkelse utrörd i 1/2 dl kallt vatten och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Låt svalna!
3 Äggost: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum(sånt som man kan vända bunken utan att det ramlar ner). Vispa äggulorna fluffigt med florsocker och vaniljsocker. Blanda mascarponen med äggulorna. Tillsätt limeskalet och vänd ner i äggvitan.
4. Varva björnbärskompott med äggost i 6 st glad. Förvara i kyl fram tills dess att du ska bjuda på denna utsökta efterrrätt. Toppa lite snyggt med björnbär och pistaschnötter för njutning för ögat också!

Pappa gjorde denna igår och jag måste säga att den var svår att inte tycka om!



to die for!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0