Heja krämbullarna!

KRÄMBULLAR
Ca 20 st

Ingredienser:
100 g margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 krm salt
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
7 dl vetemjöl
1 ägg

Vaniljkräm:
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 msk vetemjöl
1/2 msk socker
1 msk vaniljsocker
20 pappersformar

Garnering:
cirka 2 msk smält margarin
strösocker

Gör såhär:
Smält fettet i en kastrull. Blanda i mjölken och låt den bli fingervarm (37°). Smula sönder jästen i en skål och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet samt salt och socker, ev lite kardemumma, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
Gör krämen till fyllningen under tiden. Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat (den får ej bli för het och koka, då kan ägget skära sig). Låt sedan svalna och smaksätt med vaniljsocker.
Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en lagom stor platta. Skär ut 20 bitar. Lägg en klick vaniljkräm på varje bit och nyp ihop hörnen över fyllningen. Lägg bullarna med runda sidan upp i pappersformar på en plåt. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 minuter. Låt bullarna svalna lite. Pensla sedan på smält fett och strö över socker.

Recept från recept.biz


Go for it creambun!

Kommentarer
Postat av: Hannibull

Luftballong till balen med mig? ;) hahah fasen vad ballt det hade variiiit!

2010-03-05 @ 18:51:13
URL: http://willnothesitate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0