Nattmat? Nej för svårt!
Minicheesecake på pepparkaksbotten (halv åtta hos mig)
Ingredienser
0.5 pkt philadelphia ost, 100 g
2 st äggvitor
1 dl socker
1 st lime eller citron
1 dl mellangrädde
6 st kardemummapepparkakor
0.5 pkt frysta hallon (125 g) eller bär efter smak och årstid
Lite socker
4 st mazarinformar
Gör så här
1. Vispa grädden.
2. Blanda i philadelphiaosten tills allt är en fluffig dröm.
3. I en separat skål vispar du äggvitan hård med sockret.
4. Pressa i en halv lime eller citron, för extra smak riv i lite av skalet.
5. I en mortel eller liknande mosar du pepparkakorna.
6. Lägg i botten av mazarin formarna.
7. Vänd i äggvitan i grädd- och ostsmeten.
8. Rör om tills allt är en slät röra som smakar som cheesecake.
9. Klicka i formarna och ställ i frysen i runt två timmar.
10. Innan servering
Värm hallon eller bären du valt i en kastrull tillsammans med lite socker.
11. Pressa i den andra halvan av limen eller citronen.
12. Ta ut minicheesecaken och lossa dem försiktigt ur formarna.
13. Servera med den varma bärsåsen.
GOTT?!