Chokladmousse utan socker?
CHOKLADMOUSSE UTAN SOCKER
Ingredienser
200 g mörk choklad (gärna över 80% el 100g 75%+100g 86%)
1 st äggula
1 krm salt
0.5 dl kokosolja, ”smält” (den blir flytande vid 24 grader)
1-2 tsk apelsinskal, riven (mängd beroende på hur stark du vill ha smaken av apelsin)
5 dl vispgrädde (40%) ,vispad så att den är tjockflytande
Garnering
Några björnbär
Riven choklad
Gör så här
1. Dela och hacka chokladen.
2. Lägg i en bunke över vattenbad.
3. Blanda äggula, salt och apelsinskal i en skål.
4. Blanda försiktigt ner det flytande, lätt uppvärmda kokosfettet.
5. Tillsätt den smälta chokladen och blanda.
6. Vänd ner grädden och rör om försiktigt.
7. Lägg upp i portionsformar eller i en större skål.
8. Ställ kallt i kylen minst en timme före servering.
9. Ta fram 15 minuter innan servering och garnera med björnbär och riven choklad.
Från halv åtta hos mig, ser riktigt gött ut faktiskt! tror jag ska testa detta till helgen!
JAG KOMMER DÅ! Mumma!