Blåbärsglass
Blåbärsglass!
Ingredienser:
+ Ca 300 g blåbär (färska eller frysta)
+ 3 dl vispgrädde
+ 3 ägg
+ 1 tsk vaniljsocker
+ 5 msk floursocker
Gör så här! :
Om du använder frysta blåbär, låt dem ligga framme lite så de tinar lite grann. Vispa grädden. Tillsätt äggen, vaniljsockret och florsockret och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå.
Utan glassmaskin:
Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla blåbär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Upptining:
Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering
Erkänn det låter gott! Receptet är taget och omgjort från recepten.se!
Ha en go Kristihimmelfärd!
Alltså, gott?