Trädgårn
Det var ett toppenställe på trädgårn. Dyrt bara annars var det superbra!
Hade riktigt trevligt!
dagen efter var det jobb och det var mindre kul då min förkylning slagit ut till
feber liknande halsont och snuuvaa. Inget vidare men jag tapprade mig
och gick, sen blev det vila. Oskar kom med chips och dip som tog
slut på cirka tio mins eftersom jag var så sugen..
Tittade faktiskt på dansbandskampen konstigt nog.
Idag vilar jag upp mig, jobb imorogn kl 9-18. Jag satsar
på att vara frisk imorgon faktiskt. Hoppas kroppen håller med.
Här är en god lussekaka!
Nöttäcket: Knäck ägget i bunken (du kan använda samma bunke och visp som förut, behöver ej diskas mellan). Tillsätt farinsocker. (Om sockret innehåller hårda klumpar gör det inget för det löser sig av vätskan från ägget.)Hacka nötterna fint i en matberedare eller mal dem. Vispa först ägg och farinsocker till en porös smet med elvisp. Tillsätt nötterna och blanda till en jämn smet. Bred nötsmeten ovanpå den andra smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 50 minuter. Låt kakan kallna under bakduk. Lossa sedan kanten och därefter kan du enkelt lyfta över kakan till ett fat. Den lossnar lätt från botten och håller ihop väldigt bra så den är väldigt lätt att flytta. Skär kakan i bitar med en vass kniv eftersom nöttäcket är knäckigt och därför lite hårt
Hade riktigt trevligt!
dagen efter var det jobb och det var mindre kul då min förkylning slagit ut till
feber liknande halsont och snuuvaa. Inget vidare men jag tapprade mig
och gick, sen blev det vila. Oskar kom med chips och dip som tog
slut på cirka tio mins eftersom jag var så sugen..
Tittade faktiskt på dansbandskampen konstigt nog.
Idag vilar jag upp mig, jobb imorogn kl 9-18. Jag satsar
på att vara frisk imorgon faktiskt. Hoppas kroppen håller med.
Här är en god lussekaka!
Ingredienser:
Till formen:
- ca 2-3 msk flytande margarin
- ca 0,75 dl ströbröd
Mjuk kaka:
- 125 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- ca 60 g syltade apelsinskal
- ca 100 g korinter
Nöttäcke:
- 1 st ägg
- 2 dl farinsocker
- 200 g hasselnötkärnor
Gör så här:
Nöttäcket: Knäck ägget i bunken (du kan använda samma bunke och visp som förut, behöver ej diskas mellan). Tillsätt farinsocker. (Om sockret innehåller hårda klumpar gör det inget för det löser sig av vätskan från ägget.)Hacka nötterna fint i en matberedare eller mal dem. Vispa först ägg och farinsocker till en porös smet med elvisp. Tillsätt nötterna och blanda till en jämn smet. Bred nötsmeten ovanpå den andra smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 50 minuter. Låt kakan kallna under bakduk. Lossa sedan kanten och därefter kan du enkelt lyfta över kakan till ett fat. Den lossnar lätt från botten och håller ihop väldigt bra så den är väldigt lätt att flytta. Skär kakan i bitar med en vass kniv eftersom nöttäcket är knäckigt och därför lite hårt
Kommentarer
Trackback